• 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED
 • 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED
 • 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED
 • 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED
 • 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED
2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED

2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED

Λεπτομέρειες:

Τόπος καταγωγής: Κίνα
Μάρκα: ZMSH
Αριθμό μοντέλου: Πλακέτες από πυρίτιο

Πληρωμής & Αποστολής Όροι:

Ποσότητα παραγγελίας min: 1
Χρόνος παράδοσης: 2-4 εβδομάδες
Όροι πληρωμής: Τ/Τ
Καλύτερη τιμή Επικοινωνία

Λεπτομερής ενημέρωση

Διάμετρος: 500,8 mm±0,2 mm Μέθοδος αύξησης: Czochralski (CZ)
Υποκλίνεσαι.: ≤ 30 μm Δύση.: ≤ 30 μm
Συνολική διακύμανση πάχους (TTV): ≤ 5 μm Σωματίδια: ≤10@≥0,3μm
Συγκέντρωση οξυγόνου: ≤ 18 ppma Συγκέντρωση άνθρακα: ≤ 1 ppm
Υψηλό φως:

Μέθοδος ανάπτυξης CZ πλακίδια πυριτίου

,

Πίνακες πυριτίου φωτισμού LED

,

2 ιντσών πλακίδια από πυρίτιο

Περιγραφή προϊόντων

Μέθοδος ανάπτυξης κυψελών πυριτίου 2 ιντσών τύπου p τύπου n τύπου CZ BOW ≤30 για φωτισμό LED

Σύνοψη των πλακών από πυρίτιο

Τα πλακάκια πυριτίου είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ημιαγωγών για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και διάφορων μικροεξοπλισμάτων.Τα πλακάκια αυτά χρησιμεύουν ως υποστρώματα στα οποία τυπώνονται κυκλώματα με εξελιγμένες τεχνικές φωτολιθογραφίας.

2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED 0

Ιδιότητες των πλακών πυριτίου

Τα πλακάκια πυριτίου διαθέτουν αρκετές βασικές ιδιότητες που τα καθιστούν απαραίτητα στη βιομηχανία ημιαγωγών.Αυτές οι ιδιότητες είναι κρίσιμες για τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα των συσκευών που κατασκευάζονται σε αυτές.Εδώ είναι μερικές από τις κύριες ιδιότητες των πλακών πυριτίου:

 1. Ηλεκτρικές ιδιότητες:

  • Συμπεριφορά των ημιαγωγών: Το πυρίτιο είναι ημιαγωγός, που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει ηλεκτρισμό υπό ορισμένες συνθήκες αλλά όχι σε άλλες, το οποίο είναι κρίσιμο για τη δημιουργία ηλεκτρονικών διακόπτες.
  • Διάλειμμα: Το πυρίτιο έχει ένα εύρος ζώνης περίπου 1,12 eV σε θερμοκρασία δωματίου, παρέχοντας μια βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της ηλεκτρικής αγωγιμότητας και των μονωτικών ιδιοτήτων, κατάλληλο για διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές.
 2. Μηχανικές ιδιότητες:

  • Σκληρότητα και Δύναμη: Το πυρίτιο είναι ένα σχετικά σκληρό και ανθεκτικό υλικό, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής.
  • Σπατάλη: Παρά την αντοχή του, το πυρίτιο είναι εύθραυστο, πράγμα που απαιτεί προσεκτικό χειρισμό για να αποφευχθεί το σπάσιμο ή το θραύσμα κατά την επεξεργασία των πλακών.
 3. Θερμικές ιδιότητες:

  • Θερμική αγωγιμότητα: Το πυρίτιο έχει καλή θερμική αγωγιμότητα (περίπου 150 W/mK σε θερμοκρασία δωματίου), η οποία είναι απαραίτητη για την διάχυση της θερμότητας που παράγεται από ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Συντελεστής θερμικής διαστολής: Το πυρίτιο έχει σχετικά χαμηλό συντελεστή θερμικής διαστολής, ο οποίος βοηθά στη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας σε διάφορες θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία και την επεξεργασία της συσκευής.
 4. Χημικές ιδιότητες:

  • Οξείδωση: Το πυρίτιο σχηματίζει εύκολα ένα στρώμα διοξειδίου του πυριτίου (SiO2) όταν εκτίθεται σε οξυγόνο, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες.όπως η δημιουργία στρωμάτων μόνωσης και οξειδίων πύλης στα MOSFET.
  • Χημική σταθερότητα: Το πυρίτιο είναι χημικά σταθερό υπό τις περισσότερες συνθήκες, γεγονός που είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της καθαρότητας και της απόδοσης των ηλεκτρονικών συσκευών.
 5. Οπτικές ιδιότητες:

  • Διαφάνεια στο υπέρυθρο φως: Το πυρίτιο είναι διαφανές στο υπέρυθρο φως, το οποίο χρησιμοποιείται σε υπέρυθρους ανιχνευτές και άλλες φωτονικές εφαρμογές.

- Δεν ξέρω.

1 μέσα 2 σε 3 μέσα 4 σε 6 σε
Υλικό: Σιλικόνη Σιλικόνη Σιλικόνη Σιλικόνη Σιλικόνη
Διάμετρος: 25 χιλιοστά 50 χιλιοστά 76 mm 100 χιλιοστά 150 χιλιοστά
Προσανατολισμός: < 100> < 100> <111> < 100> < 100>
Αντίσταση: 1-30 Ωμ 1-30 Ωμ 1-30 Ωμ 1-30 Ωμ 1-30 Ωμ
Τύπος P: Βόριο - 1 πρωτογενές επίπεδο Βόριο - 1 πρωτογενές επίπεδο Βόριο - 1 πρωτογενές επίπεδο Βόριο - 1 πρωτογενές επίπεδο Βόριο - 1 πρωτογενές επίπεδο
SiO2ανώτατη επικάλυψη: Κανένα Κανένα Κανένα Κανένα Κανένα
Δύψος πλάκας: 10-12 χιλιοστά
(254-304μm)
9-13 μ.μ.
(230-330μm)
130,6 έως 18,5 χιλ.
(345-470μm)
180,7-22,6 χιλιοστά
(475-575μm)
230,6-25,2 χιλιοστά
(600-690μm)
Ακατέργαστη: 2nm 2nm 2nm 2nm 2nm
TTV: < 20μm        
Χοντροτεμαχισμένα: από τη μία πλευρά από τη μία πλευρά από τη μία πλευρά από τη μία πλευρά από τη μία πλευρά

Αυτές οι ιδιότητες αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής συσκευών ημιαγωγών, όπου ο ακριβής έλεγχος των ηλεκτρικών, μηχανικών,και τα χημικά χαρακτηριστικά των πλακών πυριτίου απαιτούνται για την παραγωγή αξιόπιστων και υψηλής απόδοσης ηλεκτρονικών εξαρτημάτωνΗ προσαρμοστικότητα του πυριτίου στο ντόπινγκ (η προσθήκη ακαθαρσιών για να τροποποιήσει τις ηλεκτρικές του ιδιότητες) ενισχύει περαιτέρω τη χρησιμότητά του στη δημιουργία ποικίλων ηλεκτρονικών και φωτονικών συσκευών.

 

Εφαρμογές των πλακών πυριτίου

Τα πλακάκια πυριτίου είναι θεμελιώδη για πολλές εφαρμογές σε διάφορους τομείς, κυρίως λόγω των ευπροσάρμοστων ιδιοτήτων τους ως υλικό ημιαγωγών.

 1. Συμπλέκτες (IC): Τα πλακάκια πυριτίου είναι το κύριο υπόστρωμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, συμπεριλαμβανομένων μικροεπεξεργαστών, τσιπ μνήμης (όπως DRAM και flash),και μια σειρά από ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά όλων των σύγχρονων ηλεκτρονικών.

 2. Ηλιακά κύτταρα: Το πυρίτιο είναι ένα σημαντικό συστατικό στη φωτοβολταϊκή βιομηχανία για την παραγωγή ηλιακών κυψελών.που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια.

 3. Μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS): Οι συσκευές MEMS ενσωματώνουν μηχανικά και ηλεκτρικά συστατικά σε μικροσκοπική κλίμακα σε πλακίδια πυριτίου.και μικροδομές που χρησιμοποιούνται σε συστήματα αυτοκινήτων, smartphones, ιατρικές συσκευές και διάφορα καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

 4. Οπτικοηλεκτρονικά: Τα πλακάκια πυριτίου χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπτοηλεκτρονικών συσκευών όπως διόδοι εκπομπής φωτός (LED) και οπτικοί αισθητήρες.είναι ζωτικής σημασίας στη δομή των συσκευών που χειρίζονται ή ανιχνεύουν το φως.

 5. Ηλεκτρονική ενέργεια: Τα πλακίδια πυριτίου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών ισχύος, οι οποίες ελέγχουν και μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια αποτελεσματικά σε ηλεκτρικά οχήματα, συστήματα ανανεώσιμης ενέργειας και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν διόδους ισχύος, τρανζίστορες και θυρίστορες.

 6. Λάιζερ ημιαγωγώνΑν και λιγότερο κοινό από άλλα υλικά για τα ενεργά στρώματα, το πυρίτιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή εξαρτημάτων ημιαγωγών λέιζερ,ειδικά σε ενσωματωμένες φωτονικές συσκευές όπου το φως χειρίζεται ένα τσιπ πυριτίου.

 7. Κβαντικά Υπολογιστικά: Οι αναδυόμενες εφαρμογές στην κβαντική υπολογιστική χρησιμοποιούν πλακίδια πυριτίου για να δημιουργήσουν κβαντικές κουκίδες ή άλλες δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν qubits, τις θεμελιώδεις μονάδες των κβαντικών πληροφοριών.

Η ευρεία χρήση των πλακών πυριτίου σε αυτές τις διαφορετικές εφαρμογές οφείλεται στην ηλεκτρική ευελιξία, τη μηχανική σταθερότητα, τη θερμική αγωγιμότητα,και συμβατότητα με τις υφιστάμενες τεχνολογίες παραγωγήςΚαθώς η βιομηχανία ημιαγωγών συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των πλακών από πυρίτιο παραμένει κεντρικός, προσαρμόζοντας συνεχώς τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Βιτρίνα για πλακίδια από πυρίτιο

2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED 12 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED 2

2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED 32 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED 4

 

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Για τι χρησιμοποιείται το σιλικόνιο;

 

Η πλακέτα πυριτίου χρησιμοποιείται κυρίως ως υπόστρωμα για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC) και μικροηλεκτρονικών συσκευών.

 1. Ενσωματωμένα κυκλώματα: Τα πλακίδια πυριτίου είναι το βασικό υλικό πάνω στο οποίο κατασκευάζονται οι περισσότερες συσκευές ή τσιπ ημιαγωγών.και μια μεγάλη σειρά από άλλα ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα που είναι αναπόσπαστο μέρος των υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα, και πολλά άλλα είδη ηλεκτρονικών συσκευών.

 2. Ηλιακά κύτταρα: Χρησιμοποιούνται ευρέως στον τομέα της ηλιακής ενέργειας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυψελών, οι οποίες μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια.Η ικανότητα του πυριτίου να απορροφά ηλιακή ενέργεια το καθιστά ιδανικό για αυτή την εφαρμογή.

 3. Μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS): Τα πλακίδια πυριτίου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία συσκευών MEMS, που ενσωματώνουν μικροσκοπικά μηχανικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

 4. Οπτικοηλεκτρονικά: Στον τομέα της οπτοηλεκτρονικής, τα πλακίδια πυριτίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εξαρτημάτων που αλληλεπιδρούν με το φως, όπως φωτοανιχνευτές, LED και στοιχεία οπτικών συστημάτων επικοινωνίας.

 5. Συσκευές ισχύος: Το πυρίτιο χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικές συσκευές ισχύος που διαχειρίζονται και μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια αποτελεσματικά σε συστήματα που κυμαίνονται από ηλεκτρικά οχήματα έως μετατροπείς ηλιακής ενέργειας.

Η ευελιξία, οι ηλεκτρικές ιδιότητες και η μηχανική σταθερότητα των πλακών από πυρίτιο τα καθιστούν απαραίτητα στους τομείς των υπολογιστών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και πολλών τομέων των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

Θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το προϊόν
Ik ben geïnteresseerd 2 ιντσών Σιλικόνιο Wafers τύπου P-τύπου N-τύπου CZ μέθοδος ανάπτυξης BOW ≤30 Για φωτισμό LED θα μπορούσατε να μου στείλετε περισσότερες λεπτομέρειες όπως τύπος, μέγεθος, ποσότητα, υλικό κ.λπ.
Ευχαριστώ!
Wachten op je antwoord.